You are currently viewing Pusryčių pupelės su kiaušiniais

Pusryčių pupelės su kiaušiniais yra ne tik skanus, bet ir maistingas patiekalas, kuris suteiks energijos visai dienai. Šis receptas yra paprastas, todėl jį lengvai paruošite net ir anksti ryte. Jis tiks tiek lengviems pusryčiams, tiek vėlyviams pusryčiams lėtiems savaitgaliams.

Labas rytas!

Noriu pasidalinti puikiu receptu, kuris taps jūsų mėgstamiausiu pusryčių pasirinkimu – pusryčių pupelės su kiaušiniais. Tai patiekalas, kuris ne tik skanus, bet ir labai maistingas, suteiksiantis energijos visai dienai.

Man patinka šis receptas dėl jo paprastumo ir universalumo. Ingredientai yra lengvai prieinami, o paruošimo procesas yra greitas ir nesudėtingas. Pupelės ir kiaušiniai yra puikus derinys, užtikrinantis, kad mano pusryčiai būtų sotūs ir pilni reikalingų maistinių medžiagų..

Pusryčių pupelės su kiaušiniais taip pat yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori įtraukti daugiau augalinės kilmės baltymų į savo mitybą. Pupelės suteikia daug skaidulų ir mineralų, o kiaušiniai praturtina patiekalą aukštos kokybės baltymais.

Breakfast Beans with Poached Eggs

Pusryčių pupelės su kiaušiniais: patarimai

Norint pagaminti šį receptą, jums nereikia jokių kulinarinių įgūdžių ir net visiškai naujokas sugebės sukurti nepaprastą patiekalą. Tačiau norėdami suteikti jums pasitikėjimo, pateikiame keletą patarimų:

  • Švieži ingredientai: naudokite šviežius, prinokusius pomidorus, kad jų skonis būtų geriausias (norėdamas gauti geriausią aromatą rekomenduoju naudoti vyšninius pomidorus, o Isle of Weight pomidorai yra mano geriausias pasirinkimas). Jei norite, galite naudoti ir konservuotus pomidorus.
  • Tinkamai pagardinkite: nesidrovėkite, kai reikia pridėti druskos, pipirų ir žolelių mišinio. Prieskoniai yra labai svarbūs norint išryškinti sodrų pupelių ir pomidorų skonį.
  • Tobuli kiaušiniai: patiekalo pabaigimas orkaitėje yra lengviausias būdas pagaminti tobulus kiaušinius. Tačiau laikas yra viskas. Priklausomai nuo to, kaip jums patinka jūsų kiaušiniai, kepimas orkaitėje gali užtrukti nuo 10 iki 20 minučių.
  • Gausiai pagardinkite: savo paruoštą patiekalą apšlakstykite nuostabiu ir aromatingu petražolių aliejumi.
Breakfast Beans with Poached Eggs

Pusryčių pupelės su kiaušiniais: recepto pakeitimai

Tikiuosi, žinote, kad visus receptus galima keisti ir pritaikyti pagal savo skonį. Galite lengvai pakeisti vieną ingredientą kitu arba pridėti ką nors papildomo.

Tam, kad jaustumės kiek saugiau, čia pateiksiu keletą patarimų:

  • Papildomi daržovės: Galite pridėti kitų daržovių, tokių kaip špinatai, paprikos ar cukinijos, kad patiekalas būtų dar spalvingesnis ir maistingesnis.
  • Prieskonių keitimas: Jei norite, galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais. Pabandykite pridėti čili pipirų, rūkytos paprikos ar kumino, kad suteiktumėte patiekalui papildomo skonio.
  • Augaliniai kiaušinių pakaitalai: Jei norite veganiško varianto, vietoj kiaušinių galite naudoti tofu. Smulkiai pjaustytą tofu pakepinkite su ciberžole ir juodąja druska, kad gautumėte „kiaušinienės” efektą.
  • Padažai ir pagardai: Eksperimentuokite su įvairiais padažais ir pagardais. Galite pridėti šlakelį sojos padažo, keletą lašų karšto padažo arba netgi šviežiai spaustų citrinos sulčių, kad suteiktumėte patiekalui papildomo skonio ir gaivumo.
Breakfast Beans with Poached Eggs

Jei ieškote skanių pusryčių receptų, čia yra keletas papildomų patiekalų:

Prancūziškas skrebutis su karamelizuotais bananais
Mini bananų blyneliai
Ispaniškas omletas su virtu kiaušiniu
Blyneliai su obuoliais ir graikiniais riešutais
Varškėčiai su traškia riešutų plutele

Receptas

Ingredientai

Pupelės:
4 pomidorų
1 skardinės sviestinių pupelių
2 česnako skiltelių
1 šaukštelio džiovintų žolelių
Druskos ir pipirų

Kiaušinai:
4 kiaušinių
Šviežių petražolių
Citrinos žievelės
Alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga

Pagaminkite patiekalą:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  2. Į puodą suberkite pjaustytus pomidorus, pupeles ir susmulkintą česnaką ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių. Pagardinkite žolelių mišiniu, druska ir pipirais.
  3. Perkelkite pupeles į kepimo indą skirta kepti orkaitėje. Padarykite 4 duobutes ir įmuškite kiaušinius.
  4. Kepkite orkaitėje 10-15 minučių arba tol, kol liksite patenkinti kiaušiniais.
  5. Šviežias petražoles smulkiai supjaustykite. Įtarkuokite citrinos žievelę, gausiai įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų. Sumaišykite viską kartu.
  6. Iškepus kiaušinius apšlakstykite petražolių aliejumi ir patiekite.